ניווט מהיר

אנטיפסטי

תבשיל אנטיפסטי

מתכון לאנטיפסטי קל ומהיר, פשוט לחתוך ולהכניס ולתנור. יכול להתאים כתוספת חמה בליל שבת, או בטמפרטורת החדר בסעודה שלישית. 

חומרים:

בטטות

פלפלים בצבעים שונים

בצל

קישואים

עגבניות / עגבניות שרי

חצילים

קולרבי

ברוקולי

כרובית

פטריות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

רוזמרין, טימין – לבחירה.

הכנה:

בוחרים את הירקות האהובים, או אלה שנמצאים בבית, חותכים אותם בצורה גסה לפרוסות או מקלות שמנים.

משמנים את ניר האפיה בשמן זית, ומניחים את הירקות בתבנית. אפשר לסדר כל ירק בנפרד, ואפשר לערבב בזהירות את כל הירקות יחד ולהניח בתבנית.

מזלפים מלמעלה שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור, ורוזמרין או טימין.

מכניסים לתנור ואופים בחום גבוה 200 מעלות כ-20עד 40 דקות, תלוי בירקות ובגודל החיתוך. כדאי לבדוק מידי פעם לוודא שהירקות לא נשרפו.

אם חלק מהירקות מוכנים וחלק עדיין לא, אפשר להוציא את הירקות המוכנים (אם הם לא מעורבבים), ולהחזיר את התבנית לתנור לאפיה נוספת של הירקות שעדיין לא מוכנים.

הגשה:

אפשר להגיש את האנטיפסטי חם או בטמפרטורת החדר.

אפשר להגיש בתבנית האפיה, לסדר יפה על מגש, או בקערה, כמו סלט.

הכנה לצום

בדגש על הכנה לצום שחל במוצאי שבת.

מתוך תקווה גדולה, שט' באב הקרוב, יהיה יום חג, ונשמח כבר בביאת גואל צדק, אך אם עדיין לא יגיע, ונצטרך גם השנה לצום, איך נוכל להתכונן לצום בצורה מיטבית?

כדי למנוע כאבי ראש שנובעים מגמילה מקפאין, אנשים ששותים למעלה משתי כוסות קפה, תה, משקאות אנרגיה או קולה ביום, מומלץ לצמצם את כמות השתיה בהדרגה, החל מיום חמישי.

מה כדאי לאכול ביום שישי?

ביום שישי ובשבת, צריך להקפיד על שתיה בכמות גדולה מהרגיל, לשתות רק מים, ולוותר השבת על שתיה ממותקת. כי שתיה שמומתקת באופן מלאכותי עם סוכר לבן, גורמת להגברת הצמא.

מה כדאי לאכול בשבת?

כדי למלא את מאגר הסוכרים (הגליקוגן) שבגוף, מומלץ במהלך היום לאכול הרבה פחמימות, עדיף מלאות, כמו אורז מלא, קינואה וחלות מקמח מלא. כמו כן כדאי לאכול מזונות עם סוכרים טבעיים, כמו פירות, ופירות יבשים אותם ניתן גם להגיש כמנה אחרונה.

יחד עם הפחמימות יש לאכול גם חלבונים, בעיקר בסעודה ראשונה ושניה. בסעודה שלישית כדאי לאכול מעט חלבונים, כי כמות חלבון גדולה גורמת לאיבוד מוגבר של נוזלים מהגוף.

שומן טבעי יחד עם הארוחות יסייע לתחושת שובע לפרק זמן ארוך, כדי לצרוך שומן טבעי אפשר לאכול אבוקדו, טחינה, אגוזים למיניהם, שמן זית ועוד.

כדאי לצרוך ירקות חיים ומבושלים במהלך היום, בסלטים, או כתוספת למנה העיקרית, למשל – אנטיפסטי 🙂

כשהצום חל במוצאי שבת, אין סעודה מפסקת. והסעודה האחרונה לפני הצום היא סעודה שלישית, אותה כדאי לאכול סמוך לשקיעה, וחייבים לסיים לפני השקיעה, לכן צריך לתכנן מראש מספיק זמן לאכילה מתונה ומשביעה.

כאמור, בסעודה שלישית יש לאכול פחמימות מלאות, עם שומן, ולא הרבה חלבון, כמו כן לא להפריז באכילה, כי זה יכביד על הצום.

ומה לא לאכול?

כדאי להפחית במלח ככל האפשר, וכן להפחית שימוש בתבלינים חריפים. אבקות מרק וחטיפים מכילים הרבה מלח וכדאי להמנע מהם, כדי להפחית את תחושת הצמא. מאכלים מטוגנים עלולים לגרום לצרבת, וקטניות וכרוב עלולים לגרום לגזים, מכל אלו כדאי להימנע.

מתכון לסלט קינואה אדומה וענבים, שילוב מנצח לערב צום.

משלוחים, יהיו בימים חמישי ושישי, ליעדים הבאים:

מודיעין מכבים רעות: עלות משלוח 25 ש"ח

גבעת שמואל: עלות משלוח 25 ש"ח

בני ברק: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: דניאל 21, משפחת קופרמן 053-273-0277

רמת השרון: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: מוריה 30ב, משפחת פורטוביץ: 052-831-2055

רמת גן: עלות משלוח 25 ש"ח

מודיעין עילית וחשמונאים: עלות משלוח עד פתח הבניין 10 ש"ח.
נקודת איסוף ללא עלות: אבני נזר 15, משפחת קופרמן 054-8473-888

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.

לקהל לקוחותינו היקרים

אנחנו מתרחבים ועוברים למטבח גדול וחדש כדי שנוכל לתת שירות לעוד לקוחות מרוצים..!

עקב כך, השבוע לא נוכל לקבל הזמנות. איתכם הסליחה :)

רוצה לקבל ניוזלטר עם מתכונים ומבצעים שווים?

דילוג לתוכן