קינוח מפנק וכיפי במיוחד, מאפשר לכל אחד לבחור בטעמים המועדפים עליו, וכמעט בלי עבודה, רק לקנות את היוגורט והתוספות, ולסדר בצלוחיות. את השאר כל אחד יעשה לעצמו.
אני אוהבת להגיש כמנה אחרונה בסעודה שלישית של שבתות הקיץ. כיף, מרענן, טעים, ומשמח את הילדים.
חומרים:
גביעי יוגורט כמספר האנשים, (לילדים אפשר 1/2 גביע).
תוספות שונות לפי הטעם וההיצע:
אגוזים שונים
פירות קיץ חתוכים לקוביות
פירות יבשים קצוצים
חלווה מפוררת
שוקולד מריר מגורר, שוקולד צ'יפס או קליק כדורים
גרנולה
דגני בוקר
גליליות או וופלים שבורים
ריבות פרי איכותיות
עדשים או מרשמלו קטנים
ועוד… כיד הדמיון הטובה
הכנה:
מגישים את התוספות בקעריות הגשה יפות. את היוגורט שופכים לכוסות קינוח או לקעריות. צריך לשים לב שישאר מספיק רווח לתוספות.
נותנים לסועדים לחגוג וליהנות.
יוגורט
/
בראש מצעד מוצרי החלב צועד היוגורט, כמוצר הבריא ביותר מביניהם. הוא טוב לעיכול, כי הוא נוצר על ידי חיידקים פרוביוטים שונים, שמסייעים להסדיר את פעילות מערכת העיכול, מפחיתים נפיחות בבטן, ומפחיתים את הסיכון למחלות במעי. הוא טוב לבריאות השיניים, למניעת ריח רע מהפה, ולמניעת סכרת ומחלות לב וכלי דם.
גם לאנשים בעלי אי סבילות ללקטוז, הוא יכול להתאים, כי החיידקים הפרוביוטים מפרקים את הלקטוז בתהליך התסיסה, כך שהכמות שלו ביוגורט נמוכה משמעותית, ביחס למוצרי חלב אחרים.
הוא גם מכיל כמות גדולה של סידן וויטמין D שיחד מסיעים בשמירה ובניית העצם, ובמניעת אוסטאופורוזיס – עצמות חלשות ושבירות בגיל המבוגר, ולכן מומלץ לצריכה יומית על פי המרכז הלאומי לאוסטאופורוזיס בארצות הברית.
איך להכניס יוגורט לתפריט?
מומלץ לאכול יוגורט באופן יומיומי.
חידקים פרוביוטיים נהרגים בחימום, ולכן כדי ליהנות מיתרונותיו הרבים, יש לצרוך אותו ללא חימום, כדי לא להרוג אותם.
אפשר לאכול אותו כמו שהוא, עם תוספות שונות (רעיונות במתכון), או להקפיא אותו בתבנית קרטיבים עם פירות שונים ומעט דבש, מתקבלים קרטיבים, טעימים וטבעיים. ברטבים לסלטים אפשר להשתמש בו במקום מיונז, וניתן להוסיף אותו לשייקים, או למרקים טחונים, במקום שמנת.