אין כמו לפתוח את הבוקר בשייק מרענן, שנותן אנרגיה להתחיל את היום!
חומרים:
שלשה פירות שונים מהמגוון שבבית, או יותר. המתכון יכול להשתנות לפי הטעם שלכם. כדאי לנסות כל פעם שילוב אחר, וליהנות מהגיוון.
פירות כמו תפוח ואגס אני חותכת לרבעים, עם הקליפה והגרעינים. בשייקר טוב, לא מרגישים כלום.
אפשר להוסיף לשייק גם ירקות לא קשים, כמו מלפפון, וירקות עלים, כמו נענע, חסה וסלרי.
ממתיקים – כשמשתמשים בפירות פחות מתוקים, אפשר להמתיק באמצעות תמר לכל כוס שייק.
נוזלים – חשוב להוסיף נוזלים בכמות שיכסו את הסכינים. אפשר להוסיף מיץ תפוזים, מים, חלב או יוגורט, אפשר גם לשים אבטיח ומלון חתוכים קטן, ולהקפיד שיהיו סמוך לסכינים. אני הכי אוהבת לימון סחוט.
כדאי להוסיף לשייק מעט שומן בריא, כמו יוגורט, אגוזים למיניהם, אבוקדו או אפילו כפית שמן זית, כדי לשפר את ספיגת הויטמינים.
בשביל שייק משביע, אפשר להוסיף רבע כוס קוואקר לשתי כוסות שייק.
השריה מוקדמת של האגוזים תעלה את הערך התזונתי שלהם.
הכנה:
בשביל שייק טוב צריך שייקר, הוא טוחן ומערבל תוך שניות את הכל לשייק חלק. אם משתמשים בפירות קפואים, צריך שייקר שיכול לכתוש קרח.
מכניסים את כל הרכיבים לשייקר, ומפעילים בעצמה גבוהה ל-10-15 שניות.
אפשר להכין גם במעבד מזון, או לחתוך קטן ולטחון במוט בלנדר.
את השייק אפשר גם להקפיא לגלידה טעימה.
שילובי שייק טעימים:
ל-2 כוסות שייק
שייק כתום – 2 משמש, 2 שסק, נקטרינה, שזיף, מיץ מתפוז אחד.
ארוחת בוקר –תפוח, אגס, 2 תמרים, 10 אגוזים או שקדים, רבע כוס קוואקר, 1/2 גביע יוגורט, 1/4 כוס מים.
מעגל השנה – קיווי, נקטרינה, משמש, מיץ מלימון אחד ותפוז אחד, בננה, 3 אגוזי ברזיל.
קייצי מרענן – מנגו, אפרסק, נקטרינה, חצי כוס אבטיח או מלון חתוכים דק, קצת נענע, כפית שמן זית.
ויטמינים ומינרלים
..
את הויטמינים והמינרלים כולנו מכירים,
אבל מה בעצם ההבדל ביניהם?
ההבדל הוא המבנה הכימי שלהם. המינרלים, הם יסודות, שנמצאים באדמה, אותם סופגים הצמחים, שאותם אוכלים בעה"ח וכך הם מגיעים לצלחת שלנו, מהצומח ומהחי. הויטמינים לעומתם הם תרכובות שנוצרות בעיקר בצמחים, והגוף שלנו לא מיצר אותם. בשביל לשמור על רמה תקינה של ויטמינים, אנו מוכרחים לצרוך אותם מהמזון.
הויטמינים והמינרלים נחוצים והכרחיים לתפקוד תקין של הגוף, הם שותפים בכל מערכות הגוף, בתהליך הפקת האנרגיה, במערכת העצבים, העור, פעילות ההורמונים, חילוף החומרים בגוף, גדילה וחלוקה נכונה של תאים ועוד. חסר בויטמין יגרום לפגיעה בבריאות, וחסר מוחלט יכול לגרום למחלות ואפילו למוות, כמו בפרשת רמדיה, שם היה חסר מוחלט של ויטמין B1 שגרם למוות של תינוקות, ולפגיעות במערכת העצבים.
בעיות גופניות רבות כמו עייפות, יובש בעור, חולשה של המערכת החיסונית ועוד, קשורות לחוסר בויטמינים או מינרלים בגוף.
ותכלס?
מומלץ לגוון את התפריט השבועי במגוון גדול של מאכלים, מכל קבוצות המזון – הרבה ירקות ופירות, מוצרים מהחי, דגנים וקטניות.
חלק מהויטמינים מתפרקים באחסון ממושך, ולכן כדאי לצרוך פירות וירקות טריים ככל האפשר.
כדי למנוע את הרס הויטמינים בבישול, ממולץ לבשל בצורות בישול מהירות וללא הרבה נוזלים, כמו מוקפצים, או אידוי. כשמבשלים במים, מומלץ להשתמש במי הבישול. כמו כן כדאי למנוע חשיפה לאור ואויר, על ידי בישול בסיר מכוסה.
מומלץ להמנע מטיגון, שמחמם את האוכל לחום גבוה, והורס חלק מהויטמינים.
מומלץ מאוד להנביט את הקטניות, כי בתהליך ההנבטה, כמות הויטמינים גדלה במאות אחוזים.
קישורים פנימי וחיצוני