מתכון מהיר לחיתוכיות שמלאות בקוואקר. כשרוצים להנות מכל המעלות של שבולת השועל כאן ועכשיו.
חומרים:
3/4 כוס שמן
3/4 כוס דבש או 1 כוס סוכר
1 ביצה
3 כפות מים
1 כוס קמח
1/2 3 כוסות קוואקר
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
הכנה:
מערבבים בקערה שמן, דבש ביצה ומים.
מוסיפים את הקמח, הקוואקר ושאר הרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית בינונית (החיתוכיות יוצאות בגובה 2 ס"מ. אפשר לשטח בתבנית גדולה יותר, לקבלת חיתוכיות דקות).
אופים בחום בינוני כ- 25 דקות עד להזהבה קלה, (זהירות מיבוש, העוגה צריכה להיות בצבע חום ממש בהיר).
מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר וחותכים לריבועים.
מאחסנים בקופסא אטומה, נשמר מספר ימים בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור בהקפאה לזמן ארוך יותר.
כמה מילים על שיבולת שועל
שיבולת שועל עשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון, היא מורידה את הכולסטרול הרע ומסייעת לעלית הכולסטרול הטוב, ומכילה מגנזיום שחשוב לפעילות הלב.
שבולת השועל מורידה את רמות הסוכר בדם ועוזרת במניעת סוכרת סוג 2.
גם על מצב הרוח יש לה השפעה, היא אנטי דכאונית, מעלה את מצב הרוח, מרגיעה, עוזרת בנדודי שינה.
ותכל'ס
ניתן להכין עם שבולת שועל עוגיות, עוגות, גרנולה או דיסה. ניתן להוסיף קוואקר לפשטידות וקציצות במקום קמח או פרורי לחם, היא נותנת לקציצות מרקם רך ותוספת בריאות.