ניווט מהיר

חלת מפתח

חלת מפתח

בשבת שאחרי פסח, נוהגים להכין חלת מפתח, לפתוח שערי פרנסה.

מתכון פשוט, עם דרך הכנה חדשנית, שתורמת לבצק אוורירי ומוצלח. אני מכינה כמות כפולה כדי להפריש חלה בברכה, רק חשוב לשים לב ליכולת הקיבול של המיקסר, כדי שלא להכביד עליו ולהרוס אותו.

חומרים:

1 קילו קמח כוסמין 80%

1 כף גדושה מלח

2 כפות שמרים

1/3 כוס דבש / סוכר

1/2 כוס שמן זית

2 כוסות מים קרים (פחות או יותר, תלוי בקמח)

1 ביצה לציפוי

שומשום / קוואקר / פרג

הכנה:

מניחים בקערת המיקסר כף מלח, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את השמרים והדבש או הסוכר. 

מערבלים בוו הלישה, ומוסיפים את המים בהדרגה, כי לכל חברה של קמח, צריך כמות מעט שונה של מים.

כשהבצק מתאחד, מוסיפים את השמן, ומשאירים את הבצק להתערבל כחצי שעה (!) כך הוא יוצא אוורירי וטוב. 

משאירים את הבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו, קולעים ממנו חלות, מניחים בתבנית ומתפיחים שוב.

מברישים בעדינות בביצה, מפזרים שומשום, ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה יפה.

להכנת חלת מפתח כמו בתמונה:

קולעים צמה ומניחים בתבנית.

יוצרים שלושה נחשים דקים באורכים שונים ומניחים אותם בקצה הצמה, הם יהיו השיניים של המפתח.

בשביל ראש המפתח, יוצרים שבלול ומניחים אותו בצמוד לצמה, וסביבו קישוטי בצק כמו בתמונה, שימו לב שהקישוטים יהיו דקים ומרווחים, שיהיה להן מקום לתפוח, (התמונה היא לאחר ההתפחה).

פחמימות (פרק 1)

מהי פחמימה

כמו כל מכשיר בעולם ש"פועל", וזקוק לדלק שיניע אותו. גם הגוף מקבל אנרגיה מפירוק של פחמימות.

כל פחמימה שנכנסת לגוף, חודרת לתא, ושם היא "מתפרקת", ונותנת לגוף דלק, הדלק הזה גורם למח לפעול, ללב לדפוק, ובזכותו כל מערכות הגוף יכולות לתפקד.

הפחמימות נמצאות בדגנים, בקטניות, בירקות שורש כמו תפו"א, בטטה, גזר, סלק ועוד.

מה תכל'ס

ההמלצות הן שכחצי מהקלוריות בתפריט יהיו פחמימות. ובארוחה, רבע מהצלחת תהיה מנת פחמימה. כדאי לצרוך את הפחמימות עם שומן או חלבון, שמאטים את קצב הפירוק, מאריכים את זמן הספיגה בגוף, ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

נ.ב. גם הסוכר הוא פחמימה, ועל כך בעזרת ה' בפעם אחרת.

לקריאת המשך, פחמימות פרק 2

ערך תזונתי של חלה (חלת אנג'ל, כמובן שבכל מתכון זה אחרת, אבל זה יתן אינדיקציה)

משלוחים, יהיו בימים חמישי ושישי, ליעדים הבאים:

מודיעין מכבים רעות: עלות משלוח 25 ש"ח

גבעת שמואל: עלות משלוח 25 ש"ח

בני ברק: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: דניאל 21, משפחת קופרמן 053-273-0277

רמת השרון: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: מוריה 30ב, משפחת פורטוביץ: 052-831-2055

רמת גן: עלות משלוח 25 ש"ח

מודיעין עילית וחשמונאים: עלות משלוח עד פתח הבניין 10 ש"ח.
נקודת איסוף ללא עלות: אבני נזר 15, משפחת קופרמן 054-8473-888

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.

לקהל לקוחותינו היקרים

אנחנו מתרחבים ועוברים למטבח גדול וחדש כדי שנוכל לתת שירות לעוד לקוחות מרוצים..!

עקב כך, השבוע לא נוכל לקבל הזמנות. איתכם הסליחה :)

רוצה לקבל ניוזלטר עם מתכונים ומבצעים שווים?

דילוג לתוכן