בשבת שאחרי פסח, נוהגים להכין חלת מפתח, לפתוח שערי פרנסה.
מתכון פשוט, עם דרך הכנה חדשנית, שתורמת לבצק אוורירי ומוצלח. אני מכינה כמות כפולה כדי להפריש חלה בברכה, רק חשוב לשים לב ליכולת הקיבול של המיקסר, כדי שלא להכביד עליו ולהרוס אותו.
חומרים:
1 קילו קמח כוסמין 80%
1 כף גדושה מלח
2 כפות שמרים
1/3 כוס דבש / סוכר
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים קרים (פחות או יותר, תלוי בקמח)
1 ביצה לציפוי
שומשום / קוואקר / פרג
הכנה:
מניחים בקערת המיקסר כף מלח, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את השמרים והדבש או הסוכר.
מערבלים בוו הלישה, ומוסיפים את המים בהדרגה, כי לכל חברה של קמח, צריך כמות מעט שונה של מים.
כשהבצק מתאחד, מוסיפים את השמן, ומשאירים את הבצק להתערבל כחצי שעה (!) כך הוא יוצא אוורירי וטוב.
משאירים את הבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו, קולעים ממנו חלות, מניחים בתבנית ומתפיחים שוב.
מברישים בעדינות בביצה, מפזרים שומשום, ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה יפה.
להכנת חלת מפתח כמו בתמונה:
קולעים צמה ומניחים בתבנית.
יוצרים שלושה נחשים דקים באורכים שונים ומניחים אותם בקצה הצמה, הם יהיו השיניים של המפתח.
בשביל ראש המפתח, יוצרים שבלול ומניחים אותו בצמוד לצמה, וסביבו קישוטי בצק כמו בתמונה, שימו לב שהקישוטים יהיו דקים ומרווחים, שיהיה להן מקום לתפוח, (התמונה היא לאחר ההתפחה).
פחמימות (פרק 1)
מהי פחמימה
כמו כל מכשיר בעולם ש"פועל", וזקוק לדלק שיניע אותו. גם הגוף מקבל אנרגיה מפירוק של פחמימות.
כל פחמימה שנכנסת לגוף, חודרת לתא, ושם היא "מתפרקת", ונותנת לגוף דלק, הדלק הזה גורם למח לפעול, ללב לדפוק, ובזכותו כל מערכות הגוף יכולות לתפקד.
הפחמימות נמצאות בדגנים, בקטניות, בירקות שורש כמו תפו"א, בטטה, גזר, סלק ועוד.
מה תכל'ס
ההמלצות הן שכחצי מהקלוריות בתפריט יהיו פחמימות. ובארוחה, רבע מהצלחת תהיה מנת פחמימה. כדאי לצרוך את הפחמימות עם שומן או חלבון, שמאטים את קצב הפירוק, מאריכים את זמן הספיגה בגוף, ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
נ.ב. גם הסוכר הוא פחמימה, ועל כך בעזרת ה' בפעם אחרת.
ערך תזונתי של חלה (חלת אנג'ל, כמובן שבכל מתכון זה אחרת, אבל זה יתן אינדיקציה)