טאפנד זיתים, מתבל כל כך טעים וקל, שחייבים להכין כל שבוע. טוב כסלט לשבת, למרוח על החלה, הולך נהדר עם מטבוחה.
אפשר להשתמש בו גם כבסיס לדברים אחרים, להוסיף אותו לתבשילים ומאפים שונים, מתאים מאוד עם חלבי, ועם עגבניות, מעשיר כל שקשוקה, ומוסיף טעם פיקנטי לחביתות. ניתן למרוח אותו על בצק פריך, לגלגל, וליצור עוגיות שבלולים נהדרות. אפשר להגיש עם פסטה, או להוסיף למאפי שמרים מלוחים.
חומרים:
1 קופסת זיתים
9 שיני שום (אפשר פחות)
1/3 חבילת פטרוזליה
1-2 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
הכנה:
שמים את כל הרכיבים במעבד מזון, וטוחנים בפולסים עד שכל הסלט קצוץ היטב.
אפשר גם בסלייסר מסתובב, להכניס את כל הרכיבים ולערבב היטב, עד שהכל קצוץ לחלוטין.
מאחסנים בקופא סגורה ושומרים בקרור.
נשמר במקרר שבועיים ויותר.
הזמינו טאפנד זיתים רגיל או גדול
זיתים

זית, מהפירות שהשתבחה בהם ארץ ישראל, למה הוא מיוחד, ומה ההבדל בית הזיתים השונים?
זיתים ירוקים, שחורים ומושחרים
ההבדל בין זית ירוק לשחור, הוא זמן המסיק, את הזיתים הירוקים מוסקים מוקדם יותר. זיתים ירוקים שישארו על העץ, ישנו את צבעם לשחור.
אך לא כל זית שחור הוא אכן שחור, ישנם זיתים מושחרים, שמשחירים אותם באמצעות חימום והוספת חומרים כימיים, חלקם ממשפחת הנפטים, ולכן לא מומלץ להשתמש בזיתים אלו.
סגולותיו של הזית
הזית עשיר בויטמינים ומינרלים, בעיקר בברזל, ויטמין Eוויטמין A. הוא עשיר מאוד בנוגדי חמצון שחשיבותם לבריאות רבה במניעת סרטן, האטת ההזדקנות, פעילות אנטי דלקתית ומניעת מחלות נוספות. כמו כן הם יעילים במניעת מחלות לב וכלי דם.
הזיתים עוזרים בויסות רמות הסידן, זרחן ואשלגן בגוף, ובכך תורמים לבנית עצם תקינה.
אין להפריז באכילת זיתים, מכיוון שהם מכילים נתרן בכמות גבוהה מאוד. וכבר אמרו חז"ל שהם גורמים לשכחה.
שימושים במטבח
טעם הזיתים משתנה בין הזנים השונים. אפשר להוסיף אותם לגבינות, לשלב אותם בסלטים, במאפים פיקנטיים, וברטבי פסטה. הם מתאימים עם דגים ועם עוף, ואפשר להגיש אותם לצד משקאות אלכוהוליים, וגם כתוספת לארוחה בפני עצמם, או כקישוט למזון אחר, וכמובן להכין מהם טאפנד זיתים.
העדיפו שימוש בזיתים ללא חימום בחום גבוה, שפוגע במעלותיהם, ועלול להרוס את השומנים הטובים שלהם.