רציתי להכין לחם מטוגן, לסרבן חביתות קטן, וגם לניצול לחם יבש, אבל לא רציתי לטגן. ניסיתי "לטגן" את הלחם על מחבת איכותי, בלי שמן, ויצא לי מעולה!
הטריק פשוט כל כך, שמאז הכנתי עוד המון פעמים וגם שדרגתי לסנדויץ מטוגן עם מילויים שונים, מה שהופך את השאריות של הלחם לאוכל חגיגי ומפנק.
חומרים:
8 פרוסות לחם
2 ביצים
רבע כוס חלב או מים
מעט מלח
רעיונות למילוי:
גבינה צהובה
קוטג' (נמס בחום וקצת מזכיר גבינה צהובה)
גבינה קשה ועגבניה
חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס
ממרח שוקולד
ממרח שוקולד עם גבינה או עם פרוסות דקות של בננה
קונפיטורת ריבה
הכנה:
מורחים כל שתי פרוסות בממרח הרצוי, וטובלים בתערובת הביצה.
מחממים מחבת עם ציפוי נגד הדבקות, כמו טפלון או אבן שיש.
כשהמחבת חמה מאוד, מניחים את הפרוסות במחבת, לא מזיזים אותם בכלל, ומחכים עד שהלחם משחים. כשהלחם מוכן, הוא נפרד בקלות מהמחבת, אם הוא לא נפרד כראוי, כנראה שהוא לא מוכן עדיין. לא להתעקש איתו, כי הוא רק יתפרק, וישאיר פירורים קשים לניקוי על המחבת. כשהצד השני משחים גם הוא ונפרד מהמחבת, מוציאים ומגישים מיד. אם נדבקו פירורים למחבת, מוציאים אותם, לפני שמכניסים את הלחם הבא.