ניווט מהיר

מגנומנגו

מגנומנגו – מגנום מפנק בטעם מנגו, שמתאים בדיוק לימים הלוהטים, כשכל יום מחדש, חם מהרגיל לעונה. עם מעט עבודה, ועוד קצת עבודה על הציפוי, מתקבלים מגנומים קטיפתיים ומרעננים, וטעימים כל כך, כי אין כמו טעם של מנגו…

תמיד כדאי לשמור קוביות מנגו במקפיא, כדי להכין מהם גלידה בכמה דקות.

חומרים:

2 כוסות קוביות מנגו קפואות (אפשר לקנות, או להקפיא משתי יחידות מנגו)

1/4-1/2 כוס קרם קוקוס (עדיף), או חלב קוקוס

מקלות ארטיק

לציפוי:

100 גר' שוקולד לבן 

2 כפות שמן 

הכנה:

טוחנים במעבד מזון את קוביות המנגו הקפוא, עם קרם הקוקוס, עד לאיחוד. אפשר להוסיף מעט דבש להמתקה, אם יש צורך. 

אפשר כבר לאכול ולהגיש.

להכנת מגנום

מעבירים כמה שיותר מהר (שלא ימס מידי) את התערובת לתבניות ארטיק. כדאי להכין אותם מראש, כדי לחסוך זמן. 

מטיחים קלות את התבניות על השיש להוצאת בועות אויר.  

נועצים מקל ארטיק, ומעבירים את התבנית למקפיא עד להקפאה מלאה. 

ציפוי:

כשהם קפואים לגמרי, אפשר לצפות את המגנומים בשוקולד לבן- 

ממיסים 100 גר' שוקולד לבן עם 2 כפות שמן. 

מכניסים למקפיא תבנית ריקה להניח בה את הארטיקים לאחר הציפוי, מוציאים כל פעם רק ארטיק אחד, כדי שלא ימסו, טובלים חצי מהארטיק בשוקולד המומס, ומעבירים מיד חזרה למקפיא. 

חשוב לעבוד במהירות, כדי שהארטיקים לא ימסו בתוך השוקולד.

אפשר להגיש חם או בטפרטורת החדר.

אפשר להגיש בתבנית האפיה, לסדר יפה על מגש, או בקערה כמו סלט.

מידע תזונתי על מנגו

מי לא אוהב מנגו? הפרי האולטימטיבי של הקיץ.

והוא לא רק מאוד טעים, המנגו גם עשיר בברזל, ומומלץ לאנשים עם אנמיה, יש בו ויטמין B6 שמסייע בתפקודי המוח ומערכת העצבים, ולכן הוא יכול להרגיע ולסייע לשינה טובה, הוא מכיל אנזימי עיכול שמסייעים בעיכול חלבונים, ורכיבים ביו אקטיבים, שגורמים לשליטה בתיאבון, ולתפקוד תקין של מערכת העיכול, וכן ויטמין C ופקטין שמסייעים בהורדת הכולסטרול הרע, כך שצריכה של מנגו אחד מידי יום יכולה לאזן את הכולסטרול.

המנגו גם גורם להתאבדות של תאים סרטניים, ויכול לסייע בבלימת התפתחותם, בעיקר בסרטן השד וסרטן המעי הגס.

מיץ מנגו, מקרר את הגוף, ועוזר מאוד להרגיע גלי חום שמופיעים בהריון או בגיל המעבר. 

ואם יש מישהו שבכל זאת לא אוהב לאכול את המנגו, עדיין הוא יכול להפיק ממנו תועלת על ידי חיתוך לפרוסות דקות והנחה על הפנים 10-15 דקות, זה בריא לעור, מנקה את הנקבוביות ויכול לעזור במקרה של אקנה, או סתם פצעים שממאנים להחלים.

ותכל'ס

כיף לאכול את המנגו חי, אפשר להוסיף אותו לתבשילים כמו אורז או עוף, לעוגות ולסלטים, להקפיא אותו לארטיק, לרסק אותו לגלידה, להכין ממנו מגנום :), לטחון אותו בשייק וגם להכין ממנו ריבה.

מנגו אכיל רק כשהוא בשל – מעט רך, ובצבע צהוב-אדום. אם המנגו עדיין ירוק וקשה, אל תכניסו אותו למקרר, המנגו מבשיל דווקא בטמפרטורת החדר. מנגו בשל נשמר יפה במקרר, ומנגו מותחל כדאי לשמור בתוך שקית ניילון או קופסת פלסטיק.

ערכים תזונתיים של מנגו

משלוחים, יהיו בימים חמישי ושישי, ליעדים הבאים:

מודיעין מכבים רעות: עלות משלוח 25 ש"ח

גבעת שמואל: עלות משלוח 25 ש"ח

בני ברק: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: דניאל 21, משפחת קופרמן 053-273-0277

רמת השרון: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: מוריה 30ב, משפחת פורטוביץ: 052-831-2055

רמת גן: עלות משלוח 25 ש"ח

מודיעין עילית וחשמונאים: עלות משלוח עד פתח הבניין 10 ש"ח.
נקודת איסוף ללא עלות: אבני נזר 15, משפחת קופרמן 054-8473-888

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.

לקהל לקוחותינו היקרים

אנחנו מתרחבים ועוברים למטבח גדול וחדש כדי שנוכל לתת שירות לעוד לקוחות מרוצים..!

עקב כך, השבוע לא נוכל לקבל הזמנות. איתכם הסליחה :)

רוצה לקבל ניוזלטר עם מתכונים ומבצעים שווים?

דילוג לתוכן