ניווט מהיר

מרק עוף

מרק עוף

אין כמו מרק עוף ביום חורף קר, וכשחולים, במיוחד…את מרק העוף אפשר למצוא בכל מקום בעולם. לכל עדה הגרסה שלה, וסגנון הכנה מעט שונה, אך הבסיס זהה. ניסיתי לעשות מעט סדר בין כל הגרסאות והדעות השונות.


עוף

חשוב שיהיו חלקים עם עצמות, הן תורמות טעם ובריאות. אפשר לשים עוף שלם, אפשר להשתמש רק בשאריות – עצמות, כנפיים וגרונות, ואפשר להשתמש בכרעיים, שתורמות שומן למרק, ומנת חלבון גדולה לארוחה. החזה לא מומלץ, כי הוא מתיבש במרק. אפשר להוסיף גם חלקי הודו, ואפילו נתחים של בקר, שיתנו למרק עומק וטעם חזק.


ירקות

ירקות שורש הם בסיס במרק עוף – גזר, בצל, שורש סלרי ושורש פטרוזליה. אליהם מצטרפים ירקות נוספים, גבעולי סלרי, קישואים, דלעת, תפוח אדמה, וכרישה. אם אתם אוהבים לגוון, אפשר להוסיף גם כרובית, קולרבי, שומר, ועגבניה. ביוון מוסיפים גם חצילים, ובבריטניה תירס ואפונה. למעשה כל אחד יכול לעשות את ההרכב שלו משלל הירקות האהובים או המצויים בבית.


חיתוך

עדיף לחתוך את ירקות בחיתוך גס, כדי שיחזיקו מעמד בבישול הארוך. אפשר לחתוך לקוביות, ולחכות עם תפוחי האדמה והקישואים עד חצי שעה לפני סוף הבישול, כדי שלא יתפרקו במרק.


עשבי תיבול

הבסיסיים הם פטרוזיליה ושמיר, אפשר להוסיף גם עלי סלרי וכוסברה. את עשבי התיבול לא קוצצים, אלא מכניסים אותם בשלמותם. כך הם תורמים למרק את הטעם, והמרק נשאר צח. 


מתי מוסיפים את עשבי התיבול?

אפשר להוסיף בהתחלה, כדי שהמרק יקבל את הטעם שלהם, אפשר להוסיף בסוף הבישול, כדי שתשאר ארומה רעננה, ויש את גרסת הפשרה, חצי מעשבי התיבול בהתחלה, וחצי בסוף הבישול, כך נהנים מכל העולמות. 


קיפוי

לאחר רתיחת המים עולה קצף על פני המים, שהוא למעשה אכיל, אך אם לא מוציאים אותו בהתחלה, הוא מתפורר, ומעכיר את המרק. מסירים עם כף גדולה מספר פעמים עד שנגמר הקצף.


מה הסדר?

אפשר לבשל את העוף קודם, כדי להקל על קיפוי הקצף, ואח"כ להוסיף את הירקות. אפשר לבשל את העוף והירקות יחד. בכל מקרה, את העוף יש להכניס לסיר עם מים קרים, כי כשהעוף נכנס למים רותחים הוא נסגר, ולא משחרר למים את הטעם וכל הטוב שיש בו.


בישול

את מרק העוף יש לבשל זמן ארוך, לפחות שעה וחצי, ואפילו 3 שעות. מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה. בישול ברתיחה מעכיר את המרק.


תיבול

מתבלים במלח ופלפל שחור. התימנים מתבלים בחוויג' למרק, הבולגרים מוסיפים לימון. בצרפת מתבלים עם עלי דפנה, טימין, יין לבן ושום. בפורטוגל וברזיל מתבלים בכמון ושום. הסינים מוסיפים זנגויל, שום וג'נסינג. ואבקת מרק? היא מיותרת. יש פה את כל הטעמים המקוריים, לא צריך טעמים מלאכותיים.


הגשה

להגשת המרק יש 3 גישות. האחת היא הגשה של מרק צח, רק את המים, עם תוספות כמו אטריות, קניידלך, או כופתאות אחרות. הדרך השניה היא הגשה עם כל הירקות, ללא העוף. והשלישית, היא הגשה עם הירקות והעוף, שלם או מפורק מהעצם.


תוספות בצלחת

בכל מקום מוסיפים תוספות אחרות למרק. בפולין, אטריות שמבשלים בנפרד, וקניידלך. באיטליה וסין, אורז. בתימן מתבלים עם חוויג' ומוסיפים סחוג, וחילבה. ולילדים מפונקים מוסיפים שקדי מרק.

וזאת הגרסה שלי למרק עוף

רכיבים:

עוף מחולק ללא החזה

עצמות החזה

3 בצלים

4 גזרים

3 קישואים

1 שורש סלרי

1-2 שורש פטרוזיליה

חתיכת דלעת

5-6 גבעולי סלרי

1/2 חבילת פטרוזיליה

1/2 חבילת שמיר

2-3 ליטר מים

מלח

פלפל שחור


הכנה:

מניחים בסיר את העוף, חותכים את הירקות גס, ומניחים בסיר.

מוסיפים מחצית מכמות עשבי התיבול, מוסיפים מים שיכסו כ-2 ס"מ לפחות מעל העוף והירקות.

מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף בעזרת כף גדולה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי לפחות.

מתבלים את המרק, מוסיפים את עשבי התיבול הנוספים, מבשלים עוד 10 דקות, ומגישים.

המרק נשמר כ4-5 ימים בקרור. אפשר להקפיא את המרק ללא תפוחי אדמה וגזר.

הפניצילין היהודי

מאז ומתמיד מיהרו הסבתות להכין סיר של מרק עוף לכל חולה, עד שכינו אותו "הפנצילין היהודי". מתברר שהן יודעות על מה הן מדברות.

מרק העוף נבדק במחקרים שונים ונמצאו בו חומרים מעכבי דלקת. בזמן בישול העוף נוצרים במרק חומרים שנמצאים בתרופות נגד שיעול וברונכיט

האדים שעולים ממנו, מועילים לדלקות בגרון ובריאות, מקילים על הנשימה, ומפחיתים גודש. הם מועילים יותר מאדים שעולים מתה.

מי המרק החמים, מחממים את דרכי הנשימה, ומקלים על קשיי נשימה ושיעול, יותר משתיית מים חמים.
מרק העוף תורם לחולה גם נוזלים ומלחים, ומגן על החולה מהתייבשות.

והמרק טוב גם לבריאים. הוא מחזק את המערכת החיסונית, ומסייע בשמירה על העצמות, הציפורניים, השיער והעור.

משלוחים, יהיו בימים חמישי ושישי, ליעדים הבאים:

מודיעין מכבים רעות: עלות משלוח 25 ש"ח

גבעת שמואל: עלות משלוח 25 ש"ח

בני ברק: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: דניאל 21, משפחת קופרמן 053-273-0277

רמת השרון: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: מוריה 30ב, משפחת פורטוביץ: 052-831-2055

רמת גן: עלות משלוח 25 ש"ח

מודיעין עילית וחשמונאים: עלות משלוח עד פתח הבניין 10 ש"ח.
נקודת איסוף ללא עלות: אבני נזר 15, משפחת קופרמן 054-8473-888

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.

לקהל לקוחותינו היקרים

אנחנו מתרחבים ועוברים למטבח גדול וחדש כדי שנוכל לתת שירות לעוד לקוחות מרוצים..!

עקב כך, השבוע לא נוכל לקבל הזמנות. איתכם הסליחה :)

רוצה לקבל ניוזלטר עם מתכונים ומבצעים שווים?

דילוג לתוכן