מתכון למרק מלון. מרק מרענן, שמתאים להגשה כמנה ראשונה, אחרונה, או לרענן את מי שבא הביתה מהחום שבחוץ. טעים ומתוק.
רכיבים
1 מלון בינוני
2-4 כפות מיץ לימון
דבש או ממתיק נוזלי אחר לפי הטעם
מעט נענע
תוספות מלמעלה:
תפוחים, אגסים, פירות קיץ,
פרוסות שקדים, עלי נענע,כף של יוגורט או שמנת חמוצה,
ואפשר גם פלפל שחור וטבסקו.
הכנה:
חותכים את המלון לקוביות וטוחנים במעבד מזון או בלנדר עם הנענע, טועמים, ומוסיפים לפי הטעם, מיץ לימון, ומעט דבש או ממתיק נוזלי אחר, תלוי בטעם והמתיקות של המלון.
מקררים שעתיים שלוש.
מגישים בקערות מרק.
למנה מרעננת במיוחד אפשר לשים את הקערות במקפיא לפני כן, כדי שהמרק יהיה ממש קר.
מפזרים מלמעלה את התוספות הנבחרות.
מידע תזונתי:
מלון, הפרי שבריא לנפש ובריא לגוף, הוא טעים ומתוק, עשיר בויטמינים ומינרלים רבים, למרות ש90% ממנו הם מים.
המלון נחשב לפרי מרגיע, מפחית חרדה, ויכול לעזור גם בהתכווצויות שרירים, בזכות תכולה גבוהה של אשלגן, מגנזיום, וויטמיני B שמשפיעים על מערכת העצבים.
המלון מסייע מאוד לפעילות מערכת העיכול, בגלל תכולת הסיבים והמים המרובה, וגם האשלגן, שמסייעים לתנועת מעיים תקינה, ומניעת עצירות.
הוא מסייע בשמירה על בריאות העור, השיער ועל בריאות העין, מחזק את המערכת החיסונית ומגן מפני מחלות שונות, כמו סרטן, טרשת עורקים ועוד. וזאת בזכות תכולה גבוהה של ויטמיני A ו-C ונוגדי חמצון.
העיכול של המלון ושל אבטיח הוא מהיר מאוד (20-30 דקות), ולכן מומלץ לאכול אותם על בטן ריקה, בבוקר או בין הארוחות.
ותכל'ס אפשר לחתוך את המלון לפלחים, לקוביות או לכדורים ופשוט לאכול אותם כמו שהם, במקום הממתקים התעשיתיים.
אפשר לשלב בסלט פירות, עם ענבים למשל, זה מתאים מאוד. כדאי גם לקחת מלון לים עם אבטיח תואם… הילדים ממש מאושרים מזה.
הוא משתלב גם בסלטי ירקות, מתאים עם נענע, חסה, מלפפון או עגבניות וגם עם גבינות.
אפשר לטחון את המלון, למרק כמו במתכון המצורף, להקפיא את התערובת לארטיקים, ואפשר אפילו לצלות אותם על המנגל.