שוב חוזר אלינו החורף, ימי שישי מתקצרים ואיתם השבתות, וכבר אי אפשר לאכול חלבי בסעודה שלישית. סלט ניסואז' הוא מושלם לסעודה שלישית, טעים משביע וקל להכנה, ואם אין זמן ביום שישי, מבשלים תפוחי אדמה, ביצים ושעועית, פותחים קופסת טונה, ולפני הסעודה חותכים את הכל גס, ומערבבים עם הרוטב.
מתאים גם כארוחה, לשים בקופסה ולקחת לעבודה, פחמימה חלבון וירק. טעים מזין ומשביע.
חומרים:
3 ביצים
4 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם)
כוס שעועית ירוקה (150 גרם)
1 בצל סגול קטן
1 קופסא טונה
אפשר להוסיף גם:
6 עגבניות שרי
חופן זיתים
חצי כוס תירס
לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
כף חרדל
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה, ואת הביצים.
מרתיחים סיר עם מים ומלח. כשהמים רותחים, מכניסים את השעועית הירוקה, וממשיכים לבשל עד שהמים רותחים שוב, מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול, ושהשעועית תישאר ירוקה ויפה.
חותכים את תפוחי האדמה והביצים לקוביות גסות, את הבצל לרצועות, ואת השרי לחצאים. את הטונה מסננים ומפוררים, ומערבבים את הכל בקערה אחת. בזהירות שלא יהיה "קווץ".
מערבבים בכלי את חומרי הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים.
אפשר להכין מראש וגם לערבב עם הרוטב, אך לא להוסיף את העגבניות.
נשמר בקרור מספר ימים.
הגשה:
אפשר להגיש את הניסואז כשהכל מעורבב יחד, או להניח כל סוג בנפרד אחד ליד השני, ולשפוך על הכל את הרוטב.
טונה
![](https://i0.wp.com/k-almagash.co.il/wp-content/uploads/2022/10/2127534701_d8ae406504_k-e1666782209727.jpg?w=800&ssl=1)
הטונה שיושבת לה בקופסת שימורים, ונראית כמזון מהיר, למעשה היא מקור נפלא לחלבון. כמות החלבון בקופסת שימורים מספיקה עבור מרבית האנשים כמקור חלבון יחיד בארוחה.
לטונה מגוון סגולות בריאותיות. היא עשירה באומגה 3 שמסייעת להילחם במחלות, בלחץ דם גבוה, במחלות לב, ובבעיות ראיה. היא עשירה גם בנוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים החופשיים ומונעים סכרת, מחלות לב, וסרטן, יש בה כמות גדולה של ניאצין, שעוזרת לתפקוד המוח ולמניעת אלצהיימר, ועוד סגולות בריאותיות רבות.
כמה טונה לאכול בשבוע
מקובל לחשוב שבטונה יש כמות גדולה של כספית, ולכן עדיף לצרוך ממנה מעט. זה נכון, אבל רק לגבי הטונה הטריה או הקפואה, שעשויה מטונה לבנה, וגם ממנה ניתן לאכול במידה. לעומת זאת בטונה בשימורים, שעשויה מטונה בהירה, אין כספית, ואין מניעה לאכול ממנה.
ותכל'ס
השימושים של קופסת שימורי טונה הם כמעט אין סופיים, אפשר לשלב אותה בסלטים, (למשל בניסואז'), במאפים, בפשטידות, בחביתה, על פיצה (לאשכנזים), וגם לאכול ישר מהקופסה.
בחורי ישיבות אוהבים לפתוח את הקופסה, להניח טישו ולהספיג אותו בשמן, להבעיר אותו כמה דקות, ולהפוך אותה לטונה מעושנת.