סלט שהוא פצצת בריאות בזכות כל רכיב בפני עצמו, הקינואה, הענבים ועשבי התיבול. טעים, בריא ומהיר.
סלט מושלם לקחת לעבודה.
חומרים:
1 כוס קינואה אדומה
3/4 1 כוס מים
1 כוס ענבים
חופן עלי נענע
חופן בצל ירוק
חופן פטרוזליה
1/4 כוס גרעיני חמניות / שקדים / קשיו / אגוזי מלך קצוצים
2 כפות מיץ לימון (4 לאוהבי הטעם החמוץ)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
הכנה:
שוטפים את הקינואה במסננת דקה. מניחים בסיר עם מים, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה.
בודקים שלא נשארו נוזלים בסיר, מכבים את האש, ומכסים לרבע שעה נוספת. פותחים את הסיר ומערבבים את הקינואה עם מזלג, כדי להפריד בין הגרגרים. מניחים בצד לקירור.
חותכים את הענבים לחצאים. קוצצים את כל העלים. מערבבים את הקינואה עם הענבים, עשבי התיבול, והגרעינים. מתבלים במיץ לימון ושמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
נשמר יום – יומיים בקירור.
אפשר גם: כוס קינואה לבנה במקום אדומה, עם 1/2 1 כוסות מים לבישול.
ענבים
הסוכריות של הקיץ! קל לקחת אותם כשיוצאים, כיף לאכול אותם, ממש כמו חטיף, וגם מומלץ ומוסיף בריאות.
הענבים מכילים ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, סידן, ברזל, זרחן, אשלגן, נתרן ואבץ .
הענבים אמנם מכילים סוכרים, אך האינדקס הגליקמי שלהם נמוך, שזה אומר שהם מעלים את הסוכר בדם באיטיות, והוא גם יורד לאט, וכך אין קפיצה של רמות האינסולין והסוכר בדם, לכן הם מומלצים גם לסוכרתיים, במידה כמובן. אכילת ענבים אפילו מסייעת בהורדת הסיכון לחלות בסכרת.
ענבים ירוקים
הענבים הירוקים מכילים לוטאין – נוגד חמצון בעל חשיבות מרכזית בשמירה על בריאות העין. הלוטאין מסייע גם במניעת טרשת עורקים.
מחקר שנערך לאחרונה בסן דייגו מצא, כי שתיית מיץ מענבים ירוקים, מסייעת לירידה במשקל. הגורם לכך הוא השילוב בין הכימיקלים שבענבים לאינסולין שבגוף.
ענבים אדומים
אך גם הענבים האדומים טובים לדיאטה. מחקר שנערך באוניברסיטת ג'ורג'יה מצביע על כך שנוגד החמצון רסברטרול מסייע להפחית במשקל.
רסברטרול הוא חומר חשוב שנמצא בקליפה ובגרעיני הענבים האדומים, הוא נושא מרכזי בהמון מחקרי תזונה חדשנים. הוא קשור במניעת מחלות לב, סרטן, אלצהיימר וסכרת.
הרסברטרול הוא מחדש נעורים, הוא מאט תהליכי הזדקנות של העור ומגן עליו מנזקי השמש, מאט תהליכים של ניוון רקמות, מגביר את זרימת הדם בגוף ולמוח ומעכב ניוון של מערכת העצבים. צריכה של ענבים על בסיס קבוע, יכולה לשפר את יכולת המוח ולמנוע ירידה בזיכרון.
ותכלס'?
אפשר ומומלץ לאכול את הענבים כמו שהם, או להקפיא ולנשנש אותם כמו סוכריות. ניתן להוסיף אותם לסלטי חסה, סלטי עוף, סלטי דגנים (מצורף מתכון), לתבשילי עוף עם תיבול מתקתק, ואפילו בעוגות הענבים יכולים להשתלב.