ניווט מהיר

עוגת משמשים הפוכה

עוגת משמשים

מתכון לעוגת משמשים הפוכה יפה ומרשימה בלי לעבוד קשה, אפילו לגלען את המשמש קל כל כך.

חומרים

1/2 קילו משמש

2 ביצים

כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

1/3 כוס מיץ תפוזים או מים

תבנית עגולה 26 או מלבנית 20*30

הכנה:

מגלענים את המשמשים ומניחים אותם עם החור כלפי מטה בתבנית מרופדת בניר אפיה או משומנת.

את הגוגו שומרים לילדים, כמובן.

מערבבים בקערה את החומרים הרטובים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

שופכים את הבלילה על המשמשים שבתבנית.

אופים 45 דקות בערך, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, עם פירורים.

מוציאים מהתנור, ומיד מניחים מגש מעל התבנית והופכים את התבנית על המגש, מסירים בזהירות את התבנית, מקררים את העוגה וקיבלתם עוגת משמשים הפוכה.

אפשר לפזר על העוגה שהתקררה אבקת סוכר, או שקדים פרוסים, או גם וגם…

מידע תזונתי על משמש:

המשמש שבא לבקר אותנו לזמן קצר, ועוד מעט יעלם מהשוק, עד לשנה הבאה, טומן בחובו הרבה בריאות, וגם גוגו שמדרבן את הילדים לאכול ממנו, וזה מעולה.

במשמש יש ויטמינים ומינרלים רבים. יש בו ויטמין A  כמו לכל הפירות והירקות הכתומים, שהוא חשוב לבריאות העור, העיניים, השיער ומניעת מחלות שונות.

יש בו אשלגן בכמות גדולה מאוד, וכן סידן נחושת ואבץ. במשמש יש יחס נתרן – אשלגן טוב, שתורם להורדת לחץ הדם.

המשמש מחזק את המערכת החיסונית, 4-5 משמשים ביום יכולים לעזור במצבים של צינון.

בגלל תכולת הברזל הגבוהה שבו, מומלץ לאכול ממנו (במיוחד מהמיובש) כדי להעלות את רמת הברזל במצבים של אנמיה.

המשמש מסייע לתנועת מעיים תקינה, ולכן במצב של עצירות, כדאי לאכול בערב משמש, אפרסק ושזיף יחד.

מה עדיף, משמש טרי או מיובש?

בפרי המיובש כמות הנוזלים פחותה לעומת הפרי הטרי, וכתוצאה מכך כמות הויטמינים והמינרלים גבוהה הרבה יותר, אך גם כמות הסוכרים. בגלל עונת המשמש הקצרה, קל יותר לצרוך את המשמש המיובש, אבל כל עוד המשמש הטרי עדיין על המדפים, לא כדאי לוותר עליו.

איזה משמש מיובש עדיף?

במשמש המיובש לא מוסיפים סוכר, אך טובלים אותו בחומצה גופרתית, כדי לשמר את הצבע הכתום הזרחני. במשמש אורגני, וגם במשמש אוזבקי שאותו קל יותר להשיג, היבוש הוא טבעי, ללא חומצה גופרתית, ולכן מומלץ לצרוך אותם, למרות הצבע הכהה, או אולי דווקא בגללו.

ומה עם הגוגו? אכילת גלעיני המשמש, וליתר דיוק הפנים של הגלעין, במיוחד בכמות גדולה, היא מסוכנת, כי היא עלולה לגרום להרעלת ציאניד בגוף. אך הם משמשים בתעשית הקוסמטיקה. עם שמן גלעיני משמש מכינים משחות שונות, ובגלעיני משמש טחונים, ליצור של פילינג.

ותכל'ס המשמש בצורתו הטריה והמיובשת, משמש להכנת ריבות, לדר, לפתן ושימור בסוכר ומאפים בסגנונות שונים. ניתן גם להוסיף אותו לסלטים, לאורז ולתבשילים שונים, כמו הטנזיה המרוקאית- קדירת בשר ופירות יבשים. ואפשר אפילו להכין משמש מיובש ממולא בבשר או בגבינות.

קישורים:

ערך תזונתי של משמש מיובש

משלוחים, יהיו בימים חמישי ושישי, ליעדים הבאים:

מודיעין מכבים רעות: עלות משלוח 25 ש"ח

גבעת שמואל: עלות משלוח 25 ש"ח

בני ברק: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: דניאל 21, משפחת קופרמן 053-273-0277

רמת השרון: עלות משלוח 25 ש"ח
נקודת איסוף ללא עלות: מוריה 30ב, משפחת פורטוביץ: 052-831-2055

רמת גן: עלות משלוח 25 ש"ח

מודיעין עילית וחשמונאים: עלות משלוח עד פתח הבניין 10 ש"ח.
נקודת איסוף ללא עלות: אבני נזר 15, משפחת קופרמן 054-8473-888

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.

לקהל לקוחותינו היקרים

אנחנו מתרחבים ועוברים למטבח גדול וחדש כדי שנוכל לתת שירות לעוד לקוחות מרוצים..!

עקב כך, השבוע לא נוכל לקבל הזמנות. איתכם הסליחה :)

רוצה לקבל ניוזלטר עם מתכונים ומבצעים שווים?

דילוג לתוכן