עלי סלק ממולאים בשר, טעימים במיוחד, הממולאים הכי טעימים לדעתי!
אפשר להכין מראש ולהקפיא, למי שרוצה כבר להתכונן לחגים.
רכיבים:
10 עלי סלק
חצי קילו בשר טחון (או עוף)
בצל אחד קצוץ
8 שיני שום כתושות
ביצה
שתי כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
כורכום
לרוטב:
בצל אחד
כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
חמש שיני שום קצוצות / כתושות
כורכום
מלח
פלפל שחור
הכנה:
חותכים את הגבעול הלבן של העלים, קוצצים, ושומרים בצד לרוטב.
מטגנים את הבצל, כשהוא משחים, מוסיפים לו את הגבעולים הקצוצים, ומאדים קלות. מכבים את האש, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים ומניחים בצד.
מרתיחים סיר עם מים ומלח וחולטים את העלים כדקה שתיים במים הרותחים, כדי שהשדרה הלבנה תתגמש, אך בזהירות לא יותר מדי, כדי שלא יתפרקו. מוציאים מהסיר ומניחים במסננת לקירור.
בינתיים מערבבים את הבשר עם שאר הרכיבים.
פורשים עלה אחד, על משטח עבודה, מניחים בקצה העלה כדור (אליפסה) של התערובת, מקפלים כמו בלינצ'ס- סוגרים מהצדדים ואח"כ מגלגלים.
מניחים את העלים הממולאים בתוך הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.
אפשר להקפיא. כדאי להקפיא בתוך תבנית חד פעמית, עם הרוטב, ולהניח את התבנית על הפלטה, כמה שעות לפני ההגשה.
עלי סלק
הקליקו כאן לקניית קציצות סילקא לראש השנה