עלי סלק ממולאים בשר, טעימים במיוחד, הממולאים הכי טעימים לדעתי!
אפשר להכין מראש ולהקפיא, למי שרוצה כבר להתכונן לחגים.
רכיבים:
10 עלי סלק
חצי קילו בשר טחון (או עוף)
בצל אחד קצוץ
8 שיני שום כתושות
ביצה
שתי כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
כורכום
לרוטב:
בצל אחד
כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
חמש שיני שום קצוצות / כתושות
כורכום
מלח
פלפל שחור
הכנה:
חותכים את הגבעול הלבן של העלים, קוצצים, ושומרים בצד לרוטב.
מטגנים את הבצל, כשהוא משחים, מוסיפים לו את הגבעולים הקצוצים, ומאדים קלות. מכבים את האש, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים ומניחים בצד.
מרתיחים סיר עם מים ומלח וחולטים את העלים כדקה שתיים במים הרותחים, כדי שהשדרה הלבנה תתגמש, אך בזהירות לא יותר מדי, כדי שלא יתפרקו. מוציאים מהסיר ומניחים במסננת לקירור.
בינתיים מערבבים את הבשר עם שאר הרכיבים.
פורשים עלה אחד, על משטח עבודה, מניחים בקצה העלה כדור (אליפסה) של התערובת, מקפלים כמו בלינצ'ס- סוגרים מהצדדים ואח"כ מגלגלים.
מניחים את העלים הממולאים בתוך הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.
אפשר להקפיא. כדאי להקפיא בתוך תבנית חד פעמית, עם הרוטב, ולהניח את התבנית על הפלטה, כמה שעות לפני ההגשה.
עלי סלק

עלי הסלק, מומלצים במיוחד לדיאטה, הם מכילים רק 19 קלוריות, עשירים בסיבים, ומכילים חומצה שמסיעת באיזון הסוכר בדם. נשים שצרכו, במסגרת מחקר, עלים ירוקים, השילו ממשקלם יותר מקבוצת הביקורת שאכלו תזונה זהה ללא עלים.
אבל, הם אינם מומלצים לסובלים מאבנים בכליות, מכיוון שהם מכילים חומצה אוקסלית, שעלולה לגרום לאבנים אלו.
ותכל'ס
אפשר לשלב את עלי הסלק בסלטים מבושלים, לעשות מהם ממולאים, פשטידות ומאפים בעיקר חלביים, בתבשילים- עם ירקות, עם תפוחי אדמה, עם קטניות או בשקשוקה.
הקליקו כאן לקניית קציצות סילקא לראש השנה