תבשיל קישואים ברוטב שום שמיר, צבעוני, יפה, קליל וכיף להכנה. אפשר להגיש קר כסלט במנה ראשונה, או חם לצד המנה העיקרית.
חומרים:
8 קישואים
4 בצל סגול
1-2 כפות שמן
חומרים לרוטב:
1 כף מיץ לימון
2 כפות חומץ
3 כפות שמן
2 שיני שום
2 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור
הכנה:
חותכים את הקישואים והבצל לקוביות, מניחים בתבנית תנור, מפזרים מעל 1-2 כפות שמן זית, ואופים עד להשחמה.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב.
מעבירים את הירקות לקערה, יוצקים עליהם את הרוטב, ובתיאבון.