את עורכת את השולחן לטו בשבט ורוצה לגוון, להמתיק והכי הכי – להפתיע!
החומרים – זמינים ומזמינים.הוראות – ברורות (במיוחד שיש גם סרטון ברור יותר.) והתוצאה – הנה לפנייך (:
מוגשים לך באהבה שלושה רעיונות לקעריות תפוחים, גם אם תעשי אחת מהן – תרשימי את כווולם..
המלצה שלנו:
גווני בשלושה צבעי תפוח (אח"כ יתנו לך לנוח…)תוכלי לפתוח את הסרטון ולראות את כל תהליך ההכנה, או לפעול על פי ההוראות שלמטה.
קערה 1
תפוח שכל אחד ירצה לקבל (שלחי לאלה בבידוד…)
גלפי ע"י סכין טאי פרח בראש התפוח.גלפי את עלה הכותרת הראשון בראש התפוח בצמוד לגבעול. אחרי שהצלחת לעשות עלה כותרת ראשון (אלופה!) גלפי עוד אחד ממול, ועוד שניים בצדדים (צורה של שעון – 3.6.9.12).בין כל שני עלי כותרת גלפי עוד עלה.
הורידי את ראש התפוח.שדרגי את הפרח ע"י חיתוך מסביב לכל עלה כותרת.
ע"י כף פרזיינט הוציאי כדורים קטנים מפנים התפוח.החזירי את הכדורים לתוך ה'קערה' ועם קיסם שיניים חברי את ה'מכסה'. נעצי את הקיסם בקצהו האחד, בצד הפרח שגילפת, ובקצהו השני בבסיס התפוח.
ומה עושים בלי סכין טאי וכף פרזיינט? אז הנה לך:
קערה 2
מתאימה לזו שעדיין אין לה סכיני גילוף.
עם סכין מטבח משוננת יוצרים עלי כותרת בראש התפוח..
ניתן לשחק עם גודל העלה ואורכו.. הכל משחק של אחיזת הסכין!
צרי חתך עם הסכין בתפוח באלכסון באורך כ 1 ס"מ לצד ימין.
צרי חתך מקביל באלכסון לצד שמאל כך שיגע בחתך הקודם – ויצא לך עלה כותרת!
אחרי שהצלחת לעשות עלה כותרת ראשון (אלופה!) גלפי עוד אחד ממול, ועוד שניים בצדדים (צורה של שעון – 3.6.9.12).
בין כל שני עלי כותרת גלפי עוד עלה.
עם סכין ארוכה הורידי את כל החלק העליון עם הפרח.
אל תשכחי לשים את המכסה היפה שהכנת.
בגלל שעדיין לא קנית כף פרזיינט – פרגנתי לך רעיון אחר… עם סכין מטבח הוציאי את הפנים של התפוח (והכניסי לשייק או לגרבר) ויש לך קערה מוכנה!!! מלאי בדבש או בפירות יבשים.
קערה 3
תפוח בעיצוב נוסף (כי לא מספיק לנו 2…)
מגלפים עלי כותרת צפופים.
עם סכין שפיצית נכנסים באלכסון לאורך, אח"כ לכיוון הנגדי ויצרנו עלה כותרת ראשון.
מגלפים עוד עלי כותרת אחד ליד השני בצפיפות. עם סכין ארוכה הורידי את כל החלק העליון עם הפרח.
ע"י כף פרזיינט הוציאי כדורים קטנים מפנים התפוח.
החזירי את הכדורים לתוך ה'קערה' ועם קיסם שיניים חברי את ה'מכסה'.
נעצי את הקיסם בקצהו האחד, בצד הפרח שגילפת, ובקצהו השני בבסיס התפוח.
באדיבות לאה מ'פאר הפרי'
p0504182990@gmail.com
לסרטון הדגמה ומידע נוסף
מידע תזונתי
ההמלצה הרווחת בעשרות השנים האחרונות היתה שניתן לאכול 1-2 פירות ביום ולא לחרוג (והיתה גם דעה של 4 פירות מקסימום).
החוקרים יצאו לבדוק כמה פירות באמת מומלץ לאכול ביום.
מסקירה של עשרות מחקרים עולה, שאכילת 10 פירות ליום, עשויה לתרום לירידה בסיכוי לחלות במחלות לב וסרטן.
ויותר מזה, אכילת הרבה פירות טובה לדיאטה, אכילה מוגברת של פירות עשויה לגרור אכילה מופחתת של שומן, בלי להוסיף קלוריות לתפריט.
ולכן כל עוד לא חורגים מכמות הקלוריות היומית המומלצת, אין צורך להגביל את אכילת הפירות.
התזונה שלנו היום כוללת המון פחמימות מעובדות, ולא סתם אחוז חולי הסכרת רק עולה עם השנים, מתוך המחשבה הזו שעלינו לצמצם את צריכת הפחמימות, הגיעה ההמלצה לצמצם את צריכת הפירות.
ההמלצה המדויקת יותר צריכה להיות, להגביל את כמות הפחמימות. אם אוכלים הרבה עוגיות, לא לאכול גם הרבה פירות, ואם אוכלים הרבה פירות, לא לאכול גם הרבה עוגיות, קרקרים וכדו'. כמובן שעדיף לאכול את הפירות, שיחד עם פחמימות מביאים לנו גם הרבה מאוד סיבים, שמאטים ומשפרים את הספיגה של הסוכרים, ושפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ותרכובות כימיות שונות, שנמצאים בדיוק באיזון המדויק שברא בורא עולם, ותורמים כולם יחד לבריאותנו, מה שאין בכל הפחמימות המעובדות.
אך יש לשמור על כמות הפחמימות המומלצת ליום וממנה לא כדאי לחרוג.
ומה עם פירות יבשים? פה כבר צריך להגביל את הצריכה. ועוד על כך בשבוע הבא בעז"ה