השבוע, לבקשתה של צביה, שרוצה לשתות קפה אחרי הארוחה, קציצות טעימות במיוחד, מעדשים וירקות, בריאות מאוד, ואפילו הילדים אוהבים.
רכיבים:
2 כוסות עדשים אדומות
2 בצלים
4 גזרים
2 קישואים
3 שיני שום
כ-1/3 חבילת פטרוזיליה / כוסברה
2 ביצים
1 כוס קוואקר
מלח
פלפל שחור
קארי
שמן זית לשימון
הכנה:
משרים את העדשים לילה, או לפחות ל-4 שעות ומסננים.
טוחנים את העדשים במעבד מזון בפולסים, לקבלת "פירה עם חתיכות", לא טחון לגמרי. יתכן שחלק מהעדשים ישארו שלמות.
גוררים את הגזר, הבצל, הקישואים והשום, ומוסיפים לעדשים.
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את שאר הרכיבים, ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה. כדאי לצנן שעה במקרר להתייצבות.
משמנים נייר אפיה. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות, ומניחים על נייר האפייה. משמנים ניר אפיה נוסף, ומניחים אותו מעל הקציצות, כשהצד המשומן כלפי מטה.
אופים ב-180 מעלות 25-30 דקות, מורידים את נייר האפייה, והופכים את הקציצות בעזרת כף, או מלקחיים. אופים עוד 10-15 דקות. מוציאים מהתנור ונהנים.
אפשר להקפיא בקופסא אטומה. להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.
סגולותיו של הבצל
מה מדמיע את העינים, מציק לאף, חריף בפה, ובכל זאת מככב בהמון תרופות סבתא? בצל!
בבצל ישנם חומרים שיכולים להשמיד חיידקים, פטריות וטפילים. תמציות של בצל במעבדה, הצליחו לעכב התרבות של חיידקים שונים.
הבצל נחשב כתרופה לשיעול, למחלות חורף באופן כללי, וכן לטיפול בעור. זאת מלבד תועלות רבות שיש לבצל ששומר על בריאות מערכות שונות בגוף.
סירופ בצל ודבש לשיעול
קוצצים את הבצל, מערבבים עם דבש ומשהים כמה שעות בכלי סגור. הבצל מגיר נוזלים לדבש.
לוקחים כפית מהסירופ שמתקבל, פעמיים עד שלוש פעמים ביום. במקרה של אף סתום, או שיעול מציק.
בשום אופן לא לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה!
אפשר להניח ליד המיטה חצי בצל חתוך, אפשר גם לחרוץ בו חריצים ולפזר מלמעלה מלח, עוזר מאוד, מנסיון אישי.
גם אכילה של בצל, בתוך סלט, תבשיל או מאפה, מועילה לבריאות.