קינוח חורפי, טעים ובריא, שמגישים חם ואפשר לחמם על הפלטה.
אפשר לגוון עם הפירות, להוסיף פירות יער, להחליף חלק מכמות התפוחים באגסים ועוד.
רכיבים:
- 4-5 תפוחים (800 גרם)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קוואקר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/4 1 כוס סוכר או 1 כוס דבש / ממתיק נוזלי אחר
- 2/3 כוס שמן
- 1/4 כוס מים
- 20 קוקטים בינוניים, או תבנית בינונית.
הכנה:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
מניחים את התפוחים בקוקטים עד חצי מהגובה, או בתבנית בינונית.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק יחד ומפזרים מעל התפוחים.
אופים בחום של 180 מעלות, כ-20 דקות, עד להשחמה קלה.
מגישים חם. בשבת אפשר להניח על פלטה כחצי שעה לפני ההגשה.
שומרים בקירור. אפשר לשמור בהקפאה.
מידע תזונתי
האמרה האנגלית העתיקה "אכול כל יום תפוח ותן לרופא לנוח ("An apple a day keeps the doctor away) ענינה חוקרים רבים שניסו לבדק את אמינות האמרה.
המחקר שבדק את הקשר בין אכילה יומית של תפוח לכמות הביקורים אצל רופא, הראה בתחילה בקבוצה של אוכלי התפוחים פחות ביקורים, אך בבחינה שניה של נתוני המחקר, ראו שאלה שביקרו פחות אצל רופא, מלבד אכילת תפוחים, גם הקפידו יותר על הבריאות.
כשבדקו את האנשים שאוכלים תפוח כל יום, ולא מקפידים על בריאות במיוחד, לעומת אלה שלא אכלו תפוח כל יום, כמעט ולא היה יתרון לאוכלי התפוחים.
לעומת זאת מחקרים אחרים שבדקו את הקשר בין אכילה יומית של תפוח, למניעה של מחלות מסוימות, הראו שאכילת תפוח יומית יכולה למנוע מחלות שונות, סוגים שונים של סרטן, מחלות לב וכלי דם, סכרת, שבץ מוחי ואסטמה.