קרטיבים טעימים ומתוקים, טבעיים לחלוטין, ומרעננים.
מכינים ברגע, ומחכים בקוצר סבלנות שיקפאו כבר…
את מקלות הארטיק ניתן לרכוש בחנויות יצירה, ואפשר גם לוותר עליהם..
חומרים:
אבטיח
בננה
ענבים
מקלות ארטיק
הכנה:
קרטיב אבטיח: אופציה א. חותכים את האבטיח למשולשים עם הקליפה:
חותכים את האבטיח לחצי, כל חצי חוצים לרבע, ואת הרבעים פורסים לפרוסות, עם הקליפה.
בעזרת "שפיץ" של סכין חדה, חורצים בקליפה שני חריצים צמודים, ונועצים את מקל הארטיק, בזהירות – שהאבטיח לא ימעך, ושהמקל יכנס ישר.
מקפיאים.
אופציה ב. חותכים את האבטיח לפרוסות, וקורצים עם קורצנים של עוגיות, צורות שונות, אפשר לנעוץ גם בהם מקל ארטיק.
מקפיאים.
בננה: מקלפים את הבננה, חותכים אותה לשתיים או לשלוש, נועצים מקל ארטיק בכל חתיכה, ומקפיאים.
ענבים: מפרידים מהגבעול ומקפיאים.
טיפ: אפשר לאסוף את כל הענבים הבודדים שנפלו מהאשכולות, ולהקפיא אותם.
הגשה:
מצוין למנה אחרונה, לשבת אחרי הצהרים, כפרס לילדים, או סתם להתפנק.
מידע תזונתי על אבטיח
אבטיח
האבטיח , המרענן הקייצי, מכיל 90% מים, ובעשרת האחוזים הנותרים יש שפע של בריאות.
באבטיח האדום יש כמות גבוהה של ליקופן, שהוא הפיגמנט האדום, שמעניק לאבטיח את צבעו. ככל שהאבטיח יותר אדום, תכולת הליקופן בו גבוהה יותר. הליקופן יחד עם בטא קרוטן, שנמצא גם הוא באבטיח, מגנים על העור מפני נזקי שמש, וכן מגנים על הגוף מפני סוגים שונים של סרטן.
באבטיח יש גם ויטמין C בכמות לא מאוד גבוהה – אבל, הליקופן שבאבטיח משפר את ספיגת הויטמין C וכך אכילת האבטיח תורמת גם לחיזוק המערכת החיסונית, לשמירה על העור, ועוד.
האבטיח מכיל חומר נוסף, פחות מוכר, אך חשוב מאוד – ציטרולין, הוא משפר את זרימת הדם, ולכן תורם לבריאות הלב. מחקר הראה, שצריכת אבטיח הורידה תוך חודש את לחץ הדם, אצל גברים שמנים.
הציטרולין יכול להרגיע גם כאבי שרירים. מחקר שנעשה בקרב ספורטאים, הראה ששתיית מיץ אבטיח לפני פעילות ספורטיבית, הפחיתה את כאבי השרירים לאחר האימון, ואת קצב ההחלמה למחרת.
האבטיח יכול לעזור לעיכול, ולהקל במצבי עצירות, וכן לעזור בניקוי הרעלים בכליות.
ותכלס?
מאבטיח אפשר לעשות ה-כ-ל, החל מיין, קוקטיילים, ג'לי, ריבה, עוגות, קרטיבים טבעיים, סורבה, סלטים עם עוף, או עם גבינות מלוחות ומיושנות, הוא יכול להצטרף לפלטת גבינות, אפשר לצלות אותו על המנגל, להכין ממנו תיבול לדגים ועוד, וכמובן, לאכול אותו כמו שהוא, בבית, או על חוף הים – בתיבול גרגרי חול…
גם לקליפה יש שימושים רבים, אפשר להחמיץ אותה (ממש כמו מלפפון חמוץ!), להכין ממנה ריבה, או קליפות מסוכרות.