שניצל דג – קציצות דגים אפויות שנחטפות ואהובות על כולם, גדולים וקטנים.
הקציצות יוצאות עסיסיות ורכות, עם ציפוי קראנצ'י של פירורי לחם – מעדן.
הכנתי מהן כמות כפולה אבל הכל נזלל ביום אחד…
חומרים:
4 קופסאות שימורי טונה / סרדין / מקרל, או שילוב שלהם
2 בצל
4 עגבניות
4 גזר
3 שיני שום
4 ביצים
1/4 כוס קוואקר
מלח
פלפל שחור 1-2 כוס פירורי לחם
הכנה:
מגררים את הירקות, או מרסקים בסלייסר מסתובב.
מפוררים את הדג ומערבבים עם הירקות. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחת.
משמנים נייר אפיה ומניחים בתבנית גדולה.
שופכים פירורי לחם לקערה. יוצרים קציצות גדולות ומשטחים מעט. טובלים אותן בפירורי הלחם מכל הצדדים ומניחים בתבנית.
אופים בחום בינוני, 20-25 דקות עד שהם משחימים מלמטה.
אפשר להפוך את הקציצות ולאפות עוד 5 דקות, כדי שישחימו גם מהצד השני.
טונה
/
הטונה שיושבת לה בקופסת שימורים, ונראית כמזון מהיר, למעשה היא מקור נפלא לחלבון. כמות החלבון בקופסת שימורים מספיקה עבור מרבית האנשים כמקור חלבון יחיד בארוחה.
לטונה מגוון סגולות בריאותיות. היא עשירה באומגה 3 שמסייעת להילחם במחלות, בלחץ דם גבוה, במחלות לב, ובבעיות ראיה. היא עשירה גם בנוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים החופשיים ומונעים סכרת, מחלות לב, וסרטן, יש בה כמות גדולה של ניאצין, שעוזרת לתפקוד המוח ולמניעת אלצהיימר, ועוד סגולות בריאותיות רבות.
כמה טונה לאכול בשבוע
מקובל לחשוב שבטונה יש כמות גדולה של כספית, ולכן עדיף לצרוך ממנה מעט. זה נכון, אבל רק לגבי הטונה הטריה או הקפואה, שעשויה מטונה לבנה, וגם ממנה ניתן לאכול במידה. לעומת זאת בטונה בשימורים, שעשויה מטונה בהירה, אין כספית, ואין מניעה לאכול ממנה.
ותכל'ס
השימושים של קופסת שימורי טונה הם כמעט אין סופיים, אפשר לשלב אותה בסלטים, בקציצות, (למשל בניסואז'), במאפים, בפשטידות, בחביתה, על פיצה (לאשכנזים), וגם לאכול ישר מהקופסה.
בחורי ישיבות אוהבים לפתוח את הקופסה, להניח טישו ולהספיג אותו בשמן, להבעיר אותו כמה דקות, ולהפוך אותה לטונה מעושנת.